Welkom op de website van De Gravin.

 

 

Door een basiscursus hand-graveren op de vakschool in Schoonhoven, raakte ik in 2010 echt in de ban van het graveren. Dit oude ambacht heeft zoveel leuke facetten; zelf gereedschap maken en slijpen, tekenen en lay-out van letters, familiewapens en versieringen, 't werken onder een microscoop, en natuurlijk het graveren zelf! Met een beitel kan er gegraveerd worden in goud, zilver, koper, messing, staal, titanium en parelmoer. (Niet in steen of rvs!)

 De voorwerpen zijn zeer divers; van armband tot zegelring, jachtgeweer tot champagne-cooler.

 

Op 1 januari 2014 nam ik de klantenkring over van een graveur die met pensioen ging; de start van De Gravin.

In 2015, 2019 en 2021 volgden er privé lessen bij Sam Alfano (https://masterengraver.com/) en Alain Lovenberg (https://metiersdart.be/alainlovenberg.html) om diverse technieken te leren; Sculpting, Luminesque, Flaircut, Shading, Deep (heraldic) Reliëf,  Gold-inlay & Gold-overlay,

Fine Englisch scrolls.

 

En nu is het zover; per 1 november 2021 ga ik fulltime graveren!

 

Vriendelijke groet,

 

Cécile Oorthuis

Artikel van Martin Green, horloge journalist, over een graveer opdracht in een Jaeger-LeCoultre horloge. Te lezen via deze link.


Interview van Wilmie Geurtjens met/over Cécile; "De Gravin zoekt het zelf uit". Ook verschenen in Edelmetaal Magazine. Te lezen via deze link.